Startsida Projekt Saabmodeller Bildgalleri Händelser Broschyrer/artiklar Länkar Gästbok
>> 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Gotland 2003


I september 2003 så gjorde vi en tredagarstur på södra Gotland. Det regnade kontinuerligt medan vi körde runt men det blev ändå en härlig tur. Vi körde 50 mil totalt och bilen gick som en klocka hela tiden.

Resan startade från Nynäshamn. Här står bilen på bildäck på M/S VISBY. Det var rätt många intresserade. Dom flesta drar åtminstone igenkännande på munnen när dom ser 2-taktaren. Det är ju kul om man kan sprida lite glädje.
Från Visby åkte vi söderut. Här har vi kommit till Djupvik som är ett gammalt fiskeläge. Härifrån så ser man Karlsöarna. Man kan fortsätta längs kusten söderut på en väg som följer stranden, det var otroligt fint.
Första natten så bodde vi på Borum vandrarhem. Vi var helt ensamma, inga andra gäster eller personal. Dom kom bara och öppnade för oss. På kvällen så åkte vi till Burgsvik för att äta middag. Här står bilen på kajen och jag passar på och tar en solnedgångsbild.

Hamnen i Burgsvik och i bakgrunden restaurang Guldkaggen.
Dag 2 så åkte vi vidare söderut och har här stannat vid Kettelviken på Sudret.
Sista biten ner till Hoburgen kan man köra längs stranden. När jag samlade in bilder på mina andra Saab:ar så fick jag se att jag fotat min dåvarande Saab 99 på samma plats 1982 och i nästan samma vinkel. Det är alltså 21 år mellan bilderna.

Kettelviken på Sudret. Passade på att ta ett antal bilbilder när det inte regnade.
När vi kom till Hoburgen så parkerade vi utanför Majstregården för en fikapaus. Här på Hoburgen var det enda gången vi såg några andra bilar eller människor.
En bit upp längs ostkusten så ligger ett raukfält vid Hammarshage hällar strax bredvid Vändburgs fiskeläge.

Den gamle och havet vid Hammarshage hällar.

Bland raukarna.
Nästa natt så tog vi in på Borgviks vandrarhem i Katthammarsvik. Återigen så var vi dom enda gästerna. Vi sov i en liten stuga direkt på stranden. Vi höll på att bli utan mat. Det var söndag och inget var öppet. Restaurangerna var stängda för säsongen. Vi fick åka ett par mil till Herrvik för att hitta en öppen restaurang.
Dags för hemfärd. Nu lyste solen igen och det blev en fin dag i Visby. När vi stod här så kom det några gubbar fram och ville köpa bilen. I bakgrunden nya M/S Visby.

Åter på bildäck på M/S VISBY. Klockan är som synes 19.45 och när jag kollade vägmätaren så hade vi kört 50 mil. Under dom femtio milen så hade vi kört i regn nästan hela tiden utan några problem med fukt i fördelaren. Vem sa att Saab var känsliga för fukt? Jo jag vet att det är sant men jag tror även att tändkablar från 2000-talet är bättre än dom var förr. Summering av Gotlandstrippen är att det är verkligen något att rekommendera för en Saab semester. Perfekta vägar, lite bilar och mycket att se.

Maila: saabsidan(a)saabsidan.nu

© Tomas Rosendahl