Startsida Projekt Saabmodeller Bildgalleri Händelser Broschyrer/artiklar Länkar Gästbok
>> Mina bilar Tidigare bilar Familjens bilar Sonetter Saab 900 Nostalgi

Mina tidigare bilar


SAAB 96 V4 1968
Foto: Martin Bergstrand
SAAB 99 1974
SAAB 99 1978
Min första bil, detta är inte min bil, men det var en exakt lika dan. Köpte den 14 dar efter min artonårsdag. Jag var så sugen på att få en egen bil att jag inte tittade närmare på rosten. Den var inte i något bra skick visade det sig. Det blev svetsning, nya plastskärmar och lack. Mycket mekande blev det.
En av dom allra första combi coupéerna, köpte den av pappa på avbetalning. Jag var stolt över den här. Jag var 19 år och hade en bil som var bara tre år gammal.
Köpte den av min kompis Kjelle. Här är vi på Gotland 1982 på semester. Dottern plockar sten vid vägkanten. Vindsurfingbrädan var alltid med på den tiden.

SAAB 99 1980
Ford Sierra 1985
Ford Sierra 1988
Semester på Öland 1983. Saab ändrade till högre utväxling på denna årsmodell, något som inte jag gillade. Den blev slöare och drog mer soppa.
Tråkig tjänstebil, dålig bild, det gick inte att välja SAAB. Jag minns den som en dålig vinterbil. Den fungerade dock ganska bra. Det var lite fel på den.
Tråkig tjänstebil, det gick inte att välja SAAB nu heller. Det här var första året med katalysator. Jag minns den mest för alla problem och att den var inne sex gånger på verkstad innan dom hittade varför den gick dåligt.

SAAB 99 1979
Peugeot 405 Break 1990
SAAB 90 1985
Familjens andrabil som bara gick och gick. Vi köpte den fast den var rostig. Jag fixade den rosten som var och sen gick den i många år.
Tjänstebil, jätterolig att köra, som en go-cart men sorglig kvalitet. Minns när jag lämnade in den på Peugeot verkstan och hade gjort en lista på allt jag ville ha fixat. En del fel var oljud och skrammel. Killen bakom disken sa. Är du medveten om att du har en fransk bil, dom där oljuden hör till. På vintersemestern med 30° kallt så frös filtret i vehusventilationen, det blev övertryck i motorn så att oljestickan sköt upp i huven. Motorn blev helt nersölad med olja, det kom olja i fördelaren så att motorn misstände. Motorerna i centrallåsen brann upp och hastighetsmätarens plastkuggar gav upp i kylan.
Äntligen SAAB igen, kanske inte den roligaste men ändå. Efter ett antal år med tjänstebil bytte jag jobb och måste köpa en bil. Att det skulle bli Saab var ju ganska klart men man hade inte så mycket pengar. Fick tag i den här bilen som bara hade haft en ägare. En pensionär som hade vårdat bilen noga. Vi skojade ofta om att såg man en Saab 90 så var det alltid en gubbe med keps som körde, det stämde ofta. Det var en Saab 99 med bättre bagageutrymme. Anledningen till att Saab 90 kom till var enligt en källa på Saab att verktygen för bakdelen på Saab 99 var slut så att man blev tvungen att använda verktygen till 900 sedan.

SAAB 900S 1991
SAAB 99 90 900S
SAAB 900 1997
Min favorit som vi köpte av en jobbarkompis. Det här måste vara en av de bästa bilarna som Saab har byggt. Alessio fälgarna gör ju inte bilen fulare.
Fin samling SAAB:ar. Hade en extra här ett tag innan vi sålde den äldsta.
Den här åkte familjen till Italien i, min första bil med ACC. Det var en tjänstebil som jag bara lämnade in på service när det var dags. Hade den i fyra år utan att behöva säga till om några problem någon gång. Kvalitet!

SAAB 9-5 2001
SAAB 96 900 9-5
SAAB 9-3 2.0t 2005
En mycket bra bil. Bra utrymmen och fin på vägen.
Tre generationer Saab, vilken gillar man bäst?...en smaksak.
Den här bilen hade sportchassi och 17" fälgar. Jag var jättenöjd med den.

SAAB 9-3 1,9 Tid
Min första bil med diesel och automat. Hade den i nästan 10 år som bruksbil. Kanonbil. Jag visste ju också att det skulle bli den sista nya bilen från Saab, därför körde jag den länge.


Maila: saabsidan(a)saabsidan.nu

Foto: Tomas Rosendahl